Mandag 11. september deltok NyAnalyse på SMB Norges første valgvake. SMB Norge er en interessorganisasjon for små og mellomstore bedrifter, og gikk sammen med Oslo International Club for å arrangere valgvaken på Herr Nilsen i Oslo.

– Veldig hyggelig å bli spurt om å delta på dette gode SMB-arrangementet, sier Terje Strøm i NyAnalyse.

Sjefsøkonom Terje Strøm i NyAnalyse og Eirik Løkke i tenkesmien Civita kommer med sine analyser på scenen.
Foto: SMB Norge

Sjefsøkonom Terje Strøm i NyAnalyse og Eirik Løkke fra tenkesmien Civita stilte med sine analyser og kommenterte prognosene før de første valgresultatene ble lagt frem klokken 21:00. Både Strøm og Løkke spådde en borgerlig seier på årets kommune- og fylkestingsvalg og at Høyre kom til å bli Norges største parti.

– Det var et svært spennende kommunevalg i en periode med høy prisvekst, renteøkninger og krig i Europa. Vi som er samfunnsøkonomer med erfaring fra Stortingsarbeid har egne vurderinger ut fra mer faglig ståsted, sier Strøm.

Utover kvelden kom også ekspert og medarrangør Jørn Lein-Mathisen fra Oslo International Club med sine kommentarer. Lein-Mathisen forklarte blant annet hvordan det norske valget fungerer, og hvordan det norske kommune- og fylkestingvalget fungerer sammenlignet med USA.

– ­Det er alltid spennende å høre på hva eksperter og analytikere mener kommer til å bli utfallet av valget, og det er ekstra god stemning når vi får eminente eksperter som Terje Strøm, Eirik Løkke og Jørn Lein-Mathisen til å være analytikerne på vår valgvake. Jeg tror det er noe alle deltagerne våre satt veldig pris på, sier administrerende direktør i SMB Norge Jørund H. Rytman på SMB Norges nettside.

Les mer om SMBs valgvake på deres sider her.

Har du interesse for NyAnalyses rapporter på samfunns- og næringspolitikk eller ønsker mer innsikt i tema, ta gjerne kontakt med sjeføkonom Terje Strøm på terje@nyanalyse.no eller tlf. 46 44 10 09.

Publisert:

September 15, 2023