Til neste år skal regjeringen legge frem den aller første helhetlige stortingsmeldingen om gründere og oppstartsbedrifter. Målet er at Norge skal være verdens beste land å starte og drive virksomhet i. I en pressemelding skriver Regjeringen at meldingen skal gi et helhetlig overblikk og status for gründerskap i Norge.

– I Norge må vi bli like flinke til å heie på vekstskapere som på idrettsstjerner. Vi må også tenke større. Jeg ønsker meg flere norske enhjørninger og oppstartsbedrifter med ambisjoner om å bli størst i verden på det de driver med. Det er verdensmesterskapet vi skal delta i, ikke kretsmesterskapet, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Gjennom høsten har vi i NyAnalyse gjennomført utredninger for blant annet NHO, NHO Reiseliv, Regnskap Norge, Maritimt Forum, Senter for seniorpolitikk, Universitetet i Bergen, Samfunnsviterne, SMB Norge og DnB. For sistnevnte har NyAnalyse de siste 6 årene levert tall og beregninger til DNB ringvirkninger, som viser hvor mye bedrifter bidrar i samfunnet vårt.

– Det skjer mye spennende om dagen rundt nyskaping og SMB-ringvirkninger. En viktig melding fra næringsminister Vestre er at Regjeringen kommer med en stortingsmelding på Gründerskap og SMB i 2024, sier sjeføkonom Terje Strøm i NyAnalyse.

Vi gleder oss til flere oppdrag i 2024!

Publisert:

December 18, 2023